reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Steak z krkovice, krůtí kapsa

Ingredience

  • krkovice 5 plátků
  • krůtí prsa 5 plátků
  • anglická slanina 100 g

marináda:

  • med 1 lžíce
  • plnotučná hořčice 1 lžíce
  • olivový olej 1 dávka
  • citronová šťáva 1 dávka
  • rozmarýn 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

nádivka:

  • rohlíky 4 kusy
  • bujón 1 kostka
  • trocha mléka 1 dávka
  • sterilovaná kukuřice 1 dávka
  • mrkev 1 kus
  • vejce 4 kusy
  • sůl a pepř 1 špetka

šťouchané brambory:

  • brambory 1 kg
  • kus másla 1 dávka
  • jarní cibulka 1 kus

1. Vepřovou krkovici očistíme, nařízneme, naklepeme a naložíme. Na marinádu si připravíme olivový olej, přidáme lžíci hořčice a medu, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmarýn. Vše promícháme, necháme chvilku odpočinout. Plátky krkovice vložíme do sáčku a přelijeme marinádou. Uzavřeme a maso v něm prohněteme. Dáme uležet do lednice, vyndáme dvacet minut před přípravou. Plátky asi 10 až 15 minut grilujeme po obou stranách. Servírujeme přelité šťávou z masa.

2. Do krůtího masa si nejprve připravíme nádivku. Rohlíky nakrájené na kostičky pokapeme v míse vývarem, lehce osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka, promícháme. Přidáme hrášek, kukuřici a najemno nakrájenou mrkev s posekanou petrželovou natí.

3. Krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme nádivkou a svineme. Obalíme plátkem slaniny, upevníme a maso zatáhneme na rozpálené pánvi. Vložíme do pekáčku, přelijeme šťávou z masa a pečeme v troubě asi 30 až 40 minut při střední teplotě. Když je krůtí dozlatova, servírujeme ho přeříznuté našikmo, aby vynikla nádivka.

3. K masům podáváme šťouchané brambory. Očištěné brambory nakrájené na kostky uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme a přidáme máslo. Rozšťoucháme s jemně nasekanou jarní cibulkou, kterou předtím můžeme mírně osmahnout na másle.

Zdroj: Steak z krkovice, krůtí kapsa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-z-krkovice-kruti-kapsa [On-line 17.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.