Suroviny
- zelenina (cuketa, lilek, paprika, rajče, cibule, česnek, mrkev)
- brambory 500 g
- sůl
- losos 5 filetů
- zakysaná smetana 1 kelímek
- pepř
- bílý jogurt 1 kelímek
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- citronová šťáva
- olivový olej
- parmazán
- bylinky
- česnek
Porce ryby naložíme do koření a citronové šťávy a necháme uležet. Lososa pečeme na minutku, stačí asi šest minut z každé strany.
Nakrájíme si zeleninu na stejně velké kusy, které pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme na plech do trouby péct přibližně na 20 minut, posledních pět minut dopečeme pod grilem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do malých zapékacích mističek vymazaných máslem. Zalejeme smetanou a pečeme zhruba 25-30 minut, ke konci posypeme parmezánem.
K jídlu podáváme dva dipy: Nejprve si smísíme jogurt se zakysanou smetanou a hmotu rozdělíme do dvou misek. Do první přidáme lisovaný česnek, sůl a pepř. Da druhébylinky, sůl a pepř.
Zdroj: Steak z lososa, grilovaná zelenina, gratinované brambory, dip; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-z-lososa-grilovana-zelenina-gratinovane-brambory-dip [On-line 27.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář