- steaky z tuňáka
- citronová šťáva
- citronový pepř
- olej
- brambory
- grep
- třtinový cukr
- pepř
- ledový salát
Steaky jemně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme citronovým pepřem. Takto připraveného tuňáka dáme do misky, zalijeme olejem a necháme marinovat cca 2 hodiny v lednici. Tuňáka připravujeme na rozpáleném grilu jen krátce, aby zůstal šťavnatý. Malé brambůrky i se slupkou připravíme v parním hrnci.
Příprava ledového salátu: Nejdříve si okrájíme grep a vykrájíme měsíčky dužniny (bez hořké slupky) do misky, přidáme cca 2 lžíce třtinového cukru a okořeníme mletým pepřem. Grep, cukr a pepř promícháme a přidáme nakrájený ledový salát, který necháme v lednici chvilku odležet.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-z-tunaka
Poslední tip, trik či komentář