reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Steak z tuňáka s celerovým pyré

2 porce

Tuňák s vinnou omáčkou

  • 300 g čerstvého steaku z tuňáka
  • sůl
  • sušená citronová tráva
  • olivový olej
  • ½ cibule
  • 1 rajče
  • červené víno
  • bílý vinný ocet
  • snítka oregana

Celerové pyré

  • 200 g celeru
  • cca 150 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany
  • směs koření Raz el Hanout

Nejprve připravíme celerové pyré. Celer nakrájíme na větší kostky a zalijeme je kuřecím vývarem. Vaříme doměkka, poté scedíme, na dně ponecháme jen trochu vývaru, doplníme horkou smetanou, ochutíme kořením Raz el Hanout a umixujeme v pyré.

Tuňáka ochutíme solí a sušenou citronovou trávou.

Na pánvi s trochou olivového oleje tuňáka opečeme z obou stran, nepropékáme zcela, pouze medium. Maso z pánve vyjmeme, výpek ponecháme.

Do výpeku po tuňákovi vložíme do pánve na kostičky nakrájenou cibuli a zprudka opečeme, přidáme na kostičky nakrájenou dužinu rajčat (bez semínek, ta opatrně vyjmeme a ponecháme stranou a použijeme na ozdobení hotového pokrmu), zalijeme červeným vínem, zastříkneme bílým vinným octem, přidáme oregano a zredukujeme.

Na talíř servírujeme porci tuňáka, pyré, omáčku a doplníme bylinkami, jedlými květy a semínky rajčete.

Zdroj: Steak z tuňáka s celerovým pyré; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1453-steak-z-tunaka-s-celerovym-pyre/ [On-line 21.07.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.