reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štědrovečerní losos s omáčkou, vařeným bramborem a okurkovým salátem

4 porce

rybí várka

  • 800 g hřbetní části filetu z lososa bez kůže
  •  voda
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • 3 bobkové listy
  • ½ citronu
  • mrkev
  • pórek

Horkou vodu osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, citronovou šťávu, přivedeme k varu, vložíme porce ryby, pozvolna povaříme dvě minuty, přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev a pórek a povaříme ještě jednou dvě minuty. Vyjmeme a servírujeme spolu se smetanovou omáčkou, zeleninou, vařenými bramborami a okurkovým salátem.

smetanová omáčka

  • 200 ml smetany
  • 200 g másla
  • 2 hrsti petrželky
  • mletý pepř
  • sůl

Smetanu zredukujeme, odstavíme, ještě do horké vešleháme máslo, nasekanou petrželku, mletý pepř, sůl.

příloha

  • vařené brambory
  •  okurkový salát
  •  salátová okurka
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • krupicový cukr
  • bílý vinný ocet

Z okurky nakrájíme velmi tenké plátky (pomoci nám může kráječ na sýry), ochutíme solí, vinným octem, mletým pepřem, cukrem a solí. Necháme půl hodiny odstát.

Zdroj: Štědrovečerní losos s omáčkou, vařeným bramborem a okurkovým salátem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1362-stedrovecerni-losos-s-omackou-varenym-bramborem-a-okurkovym-salatem/ [On-line 21.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.