4 porce
- ½ kg mletého masa
- 6 vajíček
- 1 cibule
- 2 housky
- 2-3 stroužky česneku
- majoránka
- pepř
- mletá červená paprika
Cibuli rozkrájíme a orestujeme. Potom ji smícháme s mletým masem. Rozklepneme do toho jedno vajíčko a přidáme housky, které předtím máčíme ve vodě a po vytažení z vody důkladně vyždímáme. Osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a majoránkou. Zbylá vajíčka uvaříme natvrdo.
Polovinu hmoty tvořené mletým masem a výše popsanými ingrediencemi přemístíme do formy na pečení, kterou předem vymastíme slaninou, dbáme na to, aby mleté maso formu vyplňovalo všude stejnoměrně, načež do jeho prostředku vtlačíme vajíčka uvařená natvrdo. Na to potom navrstvíme zbylé mleté maso, přičemž dáváme pozor, aby vrstva mletého masa vajíčka všude zcela zakryla.
Sekanou pak vsuneme do trouby a důkladně propečeme.
Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3720
Poslední tip, trik či komentář