- pepř 1 lžička
- sůl 1 lžička
- česnek 3 stroužky
- máslo 50 g
- paprika 1 lžička
- vejce 3 ks
- zelenina na ozdobu 200 g
- vegeta 1 lžička
- pálivá paprika 1 lžička
- majoránka 1 lžička
- solamyl 3 lžičky
- kuřecí prsíčka 4 ks
- nové brambory 1 kg
- čerstvá petržel 50 g
Smícháme utřený česnek, vejce, Solamyl a koření a vše ručním mixérem lehce rozmixujeme, aby Solamyl neudělal hrudky a utřený česnek byl co nejjemnější. Do těstíčka vložíme omytá a lehce naklepaná kuřecí prsa (nejlépe den předem).
Smažíme na pánvi tři minuty z jedné a dvě minuty z druhé strany. Jako přílohu podáváme vařené nové brambůrky s máslem, čerstvou petrželí a zeleninovou ozdobou. Na dochucení připravíme omáčku z majonézy, kečupu a utřeného česneku.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sternberske-tajemstvi [on-line 6.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář