reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štika pečená na grilu v alobalu

  • 1 štika
    200 g slaniny
    3 cibule
    2 citrony
    3 stroužky česneku
    bylinky dle chut – petržel nebo estragon nebo tymián
    sůl, pepř

Štiku vykucháme a očistíme. Aby nebylo maso suché, našpikujeme ho slaninou. Po našpikování rybu ještě naplníme pokrájenou cibulí, pár kolečky citronu a trochou česneku. Můžeme přidat nějakou bylinku. V tomto případě třeba tymián. Jinak můžeme použít například petržel nebo estragon. To vše rybu krásně ovoní. Pak si uděláme z alobalu „lodičku“, ve které budeme štiku péct. Aby se lodička neprotrhla a my tak nepřišli o cennou šťávu, použijeme více vrstev alobalu. Dno lodičky vysteleme plátky slaniny. Tak se ryba nepřichytne a získá zajímavou chuť. Přidáme zvytek cibule, něco málo česneku a osolíme, můžeme i trošku opepřit. Do lodičky vložíme připravenu štiku a dáme na gril. Pomalu opékáme do měkka, 1x obrátíme, ale opatrně, aby se nerozpadla.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/416-stika-pecena-na-grilu-v-alobalu/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.