reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štika po novohradsku s kari bramborami a fazolkami

  • 4 porce štiky
    česnek
    máslo
    sůl
    olej

na obalení:

  • 3 lžíce hladké mouky
    1 lžička mletého kmínu
    4 lžíce sladké papriky
    pálivá paprika (dle chuti)

na kari brambory:

  • brambory
    kuřecí vývar (bujón)
    kari koření
    máslo
    sůl

na fazolky:

  • zelené fazolky
    máslo
    pepř
    sůl

Štiku nakrájíme na podkovy, které potřeme prolisovaným česnekem a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Mezitím si z mouky, mletého kmínu a sladké, nebo – máte-li rádi pikantní chuť – pálivé papriky připravíme směs, ve které rybu obalíme. Před obalením štiku nezapomeneme osolit! Obalené podkovy dáme na olejem vymazaný plech, na každou porci položíme plátek másla a pečeme na 160 až 170 stupňů asi 20 minut.
Mezitím si připravíme obě přílohy: malé brambory (případně vykrájené kuličky nebo jiné tvary) uvaříme v kuřecím vývaru s kari kořením. Těsně před podáváním si na pánvi rozpustíme máslo a uvařené brambory na něm orestujeme. Podle chuti dosolíme a žlutá příloha ke štice po novohradsku je hotová.
Pak na másle orestujeme zelené fazolky (můžeme použít i mražené), osolíme, opepříme a servírujeme spolu s kari bramborami ke štice po novohradsku. Pokud talíř po obvodu zlehka poprášíte sladkou paprikou, bude vaše vánoční menu skutečně barevné.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/53-stika-po-novohradsku-s-kari-bramborami-a-fazolkami/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.