reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štola

 

  • 150 g rozinek
  • 200 g proslazeného ovoce a citronátu
  • Rum
  • 150 g oloupaných mandlí
  • 400 g polohrubé mouky
  • 40 g droždí
  • 60 g cukru
  • asi 1,5 dl mléka
  • 150 g tuku
  • sůl
  • na potření 40 g másla
  • 1 sáček vanilinového cukru

Propláchnuté rozinky a nakrájené ovoce zalijeme rumem a necháme 2 hodiny odležet. Mouku prosejeme do mísy, přidáme kvásek z droždí, trošky cukru, mouky a vlažného mléka. Doplníme zbylým cukrem, mlékem a rozehřátým prochladlým tukem a vypracujeme tužší těsto, do kterého po vykynutí vpracujeme namočené rozinky s ovo¬cem a nakrájené mandle. Těsto upravíme do oválu, delší stranu přehneme doprostřed těsta, druhou stranou překryjeme, těsto přendáme na plech potřený tukem (nebo plech vyložíme tukem potřeným pergaminovým papírem), vložíme do dobře vyhřáté trouby, po 5 minutách příkon tepla snížíme a pečeme asi 45 minut. Ještě horkou, upečenou štolu potřeme několikrát rozehřátým máslem a posypeme vanilinovým cukrem. Vychladlou zabalíme a uložíme v chladu nejméně na týden.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.