Dušené hovězí s artyčoky
(4 porce)
- 800 g předního hovězího
- 4 artyčoky
- 4 plátky slaniny
- cibulka
- stroužek česneku
- 2,5 dl bílého vína
- 1 dl vinného bílého octa
- citron
- olej extra virgin
- hovězí vývar
Hovězí maso svážeme provázkem. V hrnci na oleji zpěníme cibulku, stroužek česneku a nakrájenou slaninu, přidáme maso a necháme zatáhnout z každé strany. Poté zalijeme bílým vínem a necháme pod pokličkou dusit. Mezitím artyčoky očistíme. Odstraníme vrchní tvrdé listy, rozpůlíme a vnitřek artyčoku očistíme od chloupků. Připravenou zeleninu vhodíme do vody s citronem, aby nezčernala. Z hrnce s masem odstraníme česnek a vhodíme očistěné artyčoky, zalijeme vinným octem a hovězím vývarem. Pomalu dusíme do měkka.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Stracotto-Ai-Carciofi/
Poslední tip, trik či komentář