4 porce
- 800g hovězí kližky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 400g loupaných rajčat v plechovce
- 2dcl červeného vína Chianti
- 2 stroužky česneku
- olej extra virgin
- pár lístků bazalky
- sůl
- pepř
Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu na základ a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso, bazalku, sůl a pepř. Po chvíli restování zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme 3 hodiny.
Po uplynulé době omáčku propasírujeme, maso nakrájíme na plátky
a polijeme omáčkou.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/stracotto-alla-fiorentina/ sitalemvkuchyni.cz
Poslední tip, trik či komentář