reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Stracotto alla fiorentina – Dušené hovězí po florentinsku

4 porce

  • 800g hovězí kližky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 400g loupaných rajčat v plechovce
  • 2dcl červeného vína Chianti
  • 2 stroužky česneku
  • olej extra virgin
  • pár lístků bazalky
  • sůl
  • pepř

Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu na základ a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso, bazalku, sůl a pepř. Po chvíli restování zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme 3 hodiny.
Po uplynulé době omáčku propasírujeme, maso nakrájíme na plátky 
a polijeme omáčkou.

Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/stracotto-alla-fiorentina/ sitalemvkuchyni.cz

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.