reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Středomořská rybí polévka s rajčaty

  • 2 kg menších ryb na polévku – mořské
    3-4 krevety velké
    2 kg rajčat
    1kg cibule – bíla lahůdková
    0,2 kg česnek
    0,7 l bílého vína – suché savignon blanc
    bobkový list, celý pepř černý, hřebíček
    sůl
    čerstvá bazalka,
    čerstvý tymián
    bílý chléb (popř. bagetky)

Do většího hrnce kápneme trochu olivového oleje. Přisypeme jednu větší nakrájenou cibuli, padesát gramů nasekaného česneku , bobkový list, trochu hřebíčku a pár kuliček černého pepře. Nakonec přijdou dvě kila nahrubo nakrájených rajčat.
Dvě kila mořských ryb očistíme, zbavíme očí, žaber a šupin a nařízneme je.
Rajčata zalijeme celou lahví bílého vína a vložíme na ně nasolené ryby a krevety, ze kterých jsme odstranili střívko. Přidáme čerstvou bazalku a vše pozvolna vaříme zhruba hodinu.V průběhu vaření vyndáme ryby, ze kterých obereme maso. Před koncem vaření přidáme čerstvé bylinky a polévku důkladně přepasírujeme. Podáváme s opečeným bílým chlebem a česnekovou majonézou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/417-stredomorska-rybi-polevka-s-rajcaty/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.