- 2 kg menších ryb na polévku – mořské
3-4 krevety velké
2 kg rajčat
1kg cibule – bíla lahůdková
0,2 kg česnek
0,7 l bílého vína – suché savignon blanc
bobkový list, celý pepř černý, hřebíček
sůl
čerstvá bazalka,
čerstvý tymián
bílý chléb (popř. bagetky)
Do většího hrnce kápneme trochu olivového oleje. Přisypeme jednu větší nakrájenou cibuli, padesát gramů nasekaného česneku , bobkový list, trochu hřebíčku a pár kuliček černého pepře. Nakonec přijdou dvě kila nahrubo nakrájených rajčat.
Dvě kila mořských ryb očistíme, zbavíme očí, žaber a šupin a nařízneme je.
Rajčata zalijeme celou lahví bílého vína a vložíme na ně nasolené ryby a krevety, ze kterých jsme odstranili střívko. Přidáme čerstvou bazalku a vše pozvolna vaříme zhruba hodinu.V průběhu vaření vyndáme ryby, ze kterých obereme maso. Před koncem vaření přidáme čerstvé bylinky a polévku důkladně přepasírujeme. Podáváme s opečeným bílým chlebem a česnekovou majonézou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/417-stredomorska-rybi-polevka-s-rajcaty/
Poslední tip, trik či komentář