reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Strejdovo žužu

Ingredience

  • kuřecí prsa 1 kg
  • worcestrová omáčka 3 lžíce
  • olej 3 lžíce
  • žloutek 2 kusy
  • škrob 2 lžičky
  • kari koření 1 lžička
  • půl lžíce cukru 1 dávka
  • jeden a půl lžičky soli 1 dávka
  • větší cibule 1 kus
  • feferonka 1 kus
  • bílé víno 100 ml

příloha:

  • brambory 1 kg
  • olivový olej 1 dávka
  • mleté oregano nebo bazalka 1 špetka

dressing:

  • zakysaná smetana 1 kelímek
  • půl kelímku bílého jogurtu 1 dávka
  • česnek 2 stroužky
  • nasekané bylinky dle chuti (tymián, bazalka, oregano) 1 dávka
  • sůl a pepř 0 špetek

1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky. Všechny ingredience smícháme ve větší misce a poté do vzniklé směsi naložíme maso – ideálně aspoň na tři dny. Maso pak opečeme na rozpáleném oleji, smažíme zhruba deset minut z obou stran. Když je hotové, podlijeme ho trochou bílého vína.

2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě. Měkké brambory necháme vychladnout, poté je vložíme na plech, na který jsme umístili pečicí papír, pokapeme je olivovým olejem a posypeme bylinkami a dáme do předehřáté trouby.

3. Na dressing smícháme zakysanou smetanu s jogurtem. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Najemno nasekané bylinky následně vložíme do směsi, kterou podáváme k masu.

Zdroj: Strejdovo žužu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/strejdovo-zuzu [On-line 07.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.