Ingredience
- kuřecí prsa 1 kg
- worcestrová omáčka 3 lžíce
- olej 3 lžíce
- žloutek 2 kusy
- škrob 2 lžičky
- kari koření 1 lžička
- půl lžíce cukru 1 dávka
- jeden a půl lžičky soli 1 dávka
- větší cibule 1 kus
- feferonka 1 kus
- bílé víno 100 ml
příloha:
- brambory 1 kg
- olivový olej 1 dávka
- mleté oregano nebo bazalka 1 špetka
dressing:
- zakysaná smetana 1 kelímek
- půl kelímku bílého jogurtu 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- nasekané bylinky dle chuti (tymián, bazalka, oregano) 1 dávka
- sůl a pepř 0 špetek
1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na větší kousky. Všechny ingredience smícháme ve větší misce a poté do vzniklé směsi naložíme maso – ideálně aspoň na tři dny. Maso pak opečeme na rozpáleném oleji, smažíme zhruba deset minut z obou stran. Když je hotové, podlijeme ho trochou bílého vína.
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě. Měkké brambory necháme vychladnout, poté je vložíme na plech, na který jsme umístili pečicí papír, pokapeme je olivovým olejem a posypeme bylinkami a dáme do předehřáté trouby.
3. Na dressing smícháme zakysanou smetanu s jogurtem. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Najemno nasekané bylinky následně vložíme do směsi, kterou podáváme k masu.
Zdroj: Strejdovo žužu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/strejdovo-zuzu [On-line 07.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář