pepřová omáčka
- 25 g másla
- 1 lžíce máčeného zeleného pepře
- 2 cl koňaku nebo brandy
- 250 ml hnědé omáčky demi-glas
- 100 ml smetany
Maso
- 2 x 250 g steak z nízkého roštěnce
Máslo rozpustíme, orestujeme zelený pepř, v pánvi ho trochu rozmáčkneme, zastříkneme brandy, oflambujeme, zalijeme omáčkou, smetanou, necháme provařit.
Maso ošetříme tenderizérem a na grilu jej z obou stran při 206 °C ogrilujeme, poté vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme. Jako příloha se hodí zapékané brambory se smetanou.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-19.04.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=767
Poslední tip, trik či komentář