Suroviny
Na mille-feuille:
- filo těsto
- přepuštěné máslo
- skořice
- cukr moučka
Na jablečný kompot:
- jablka
- máslo
- cukr
- citronová tráva
Na krém ze zakysané smetany:
- creme fraiche 200 g
- šlehačka 200 g
- práškový cukr 20 g
Na ořechy v karamelu:
- vlašské ořechy
- cukr 120 g
- špetka soli
- oříšek másla
- jedlá soda 3 g
- rozinky v rumu
- vanilková zmrzlina
Filo těsto si nakrájíme na požadované tvary, pomažeme směsí másla, skořice a cukru a vrstvíme do tří vrstev na sebe na silikon nebo pečící papír. Zatížíme dalším plechem a pečeme na 180C cca 5 min dozlatova.
Na jablečný kompot si jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme cukr na karamel a přidáme máslo, citronovou šťávu a jablka na kostičky. Chvilku podusíme a jablka přecedíme. Do zbylé tekutiny přidáme šlupky a skrojky z jablek a zredukujem na hustší sirup.
Část podušených jablek rozmixujeme na pyré, zbytek necháme v celku, smícháme a kompot dochutíme podle potřeby.
Vytvoříme si krém ze zakysané smetany tak, že všechny ingredience smícháme a vyšleháme jako šlehačku do hustého krému.
Ořechy v karamelu vytvoříme tak, že si ořechy spaříme a v troubě opečeme dokřupava. V pánvi rozehřejeme cukr na karamel, přidáme máslo, sůl, přisypeme jedlou soudu a za stálého míchání přimícháme ořechy. Stáhneme a vychladlé rozlámeme nebo rozkrájíme na menší kousky.
Rozinky namočíme v rumu, přidáme celou skořici a necháme marinovat. Rozinky smícháme s vanilkovou zmrzlinou a vše společně servírujeme.
Zdroj: Štrůdlové mille-feuille; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/strudlove-mille-feuille [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář