reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Studená višňová polévka – Menu „Bifidus”

4 porce

  • 1 sklenice višňového kompotu z odpeckovaných višní
  • 10 dkg cukru
  • 1 tyčinka skořice
  • 3-4 ks hřebíčku
  • 1 citron
  • 2 dl červeného vína
  • 1 dl smetany
  • 1 dl zakysané smetany
  • mouka

K višním přilijeme 3 dl vody, přisypeme k nim cukr a do vody přihodíme ještě skořici a hřebíček. Začneme vodu ohřívat, a pak do ní nastrouháme citronovou kůru.

K vařící se polévce přidáme smetanu smíchanou s červeným vínem. Až polévka znovu začne vřít, zahustíme ji moukou rozmíchanou v zakysané smetaně. Nakonec ještě polévku krátce povaříme, pak ji necháme vychladnout a na úplný závěr ji dáme ještě na několik hodin do chladničky.

Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3707

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.