4 porce
- 1 sklenice višňového kompotu z odpeckovaných višní
- 10 dkg cukru
- 1 tyčinka skořice
- 3-4 ks hřebíčku
- 1 citron
- 2 dl červeného vína
- 1 dl smetany
- 1 dl zakysané smetany
- mouka
K višním přilijeme 3 dl vody, přisypeme k nim cukr a do vody přihodíme ještě skořici a hřebíček. Začneme vodu ohřívat, a pak do ní nastrouháme citronovou kůru.
K vařící se polévce přidáme smetanu smíchanou s červeným vínem. Až polévka znovu začne vřít, zahustíme ji moukou rozmíchanou v zakysané smetaně. Nakonec ještě polévku krátce povaříme, pak ji necháme vychladnout a na úplný závěr ji dáme ještě na několik hodin do chladničky.
Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3707
Poslední tip, trik či komentář