reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Suflé s houbami

Ingredience

  • 50 g másla
  • 140 g sušených hub
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce majoránky
  • 25 g hladké mouky
  • 225 ml mléka
  • Sůl
  • 2 vejce

Předem namočené houby si rozkrájíme a vhodíme je do pánve, ve které jsme si rozehříli máslo. Česnek nakrájíme na tenké plátky, které přidáme také do pánve. Osolíme, přidáme ještě vetší množství majoránky, promícháme a přidáme hladkou mouku. Orestujeme. Jakmile nám vznikne jakási jíška, plamen ztlumíme na minimum.

Oddělíme si žloutek od bílku. Bílek si vyšleháme, žloutky zalité mlékem prošleháme a vylijeme k houbám. Promícháme. Do pánve přidáme ještě sníh. Tentokrát promícháme velice jemně. Hmotu dáme do formiček, které jsou vyložené pečícím papírem. Pečeme 8 až 10 minut při teplotě 200 °C. Troubu během pečení neotevíráme.

Zdroj: Suflé s houbami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2142-sufle-s-houbami/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.