reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šumperská nadívaná krůtí duchna, opékané brambory, rýže, zelenina

  • 1,3 kg krůtích prsou
  • 4 ks vykostěných kuřecích stehen
  • 20 dkg anglické slaniny
  • 1 cibule
  • hořčice
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • sladká paprika
  • olej
  • koření na steak
  • 2–3 vejce natvrdo

Nádivka

  • 5–6 rohlíků
  • 4 vejce
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • špetka majoránky, sladké papriky, celého kmínu
  • 6 dkg strouhaných mandlí
  • 3 lžíce smetany
  • 20 dkg jemného salámu
  • 3 silnější plátky másla
  • 2 lžíce najemno nakrájené zelené petržele
  • podle potřeby mléko (cca 2 dl)

Krůtí maso a vykostěná kuřecí stehna den předem naložíme. Posypeme rozkrájenou cibulkou, přidáme sůl, pepř, špetku kmínu, majoránku, sladkou papriku. Naložené maso v misce zabalíme a dáme do chladničky. Druhý den maso rozbalíme a potřeme hořčicí. Pouze polovinu prsou a stehen poklademe anglickou slaninou a na ně dáme připravenou nádivku. Druhou polovinou prsou nádivku překryjeme. Nahoru položíme další vrstvu anglické slaniny a posypeme drobně nakrájenými natvrdo uvařenými vajíčky. Připravené maso vložíme do pekáče a pečeme zakryté až při 200 stupních. Pravidelně podléváme a poléváme vývarem. (Já tento pokrm peču ve velké černé pánvi na sklokeramické desce na první stupeň nejméně 2 hodiny. Pánev musí být zakrytá skleněnou poklicí.)

Nádivka
Jemně nakrájíme rohlíky, přidáme 4 žloutky, strouhané mandle, smetanu, jemně nakrájený salám a máslo. Pak muškátový oříšek, sůl, pepř, špetku majoránky, sladké papriky, celý kmín. Vše rukou dobře promícháme a podle potřeby dolijeme mlékem, abychom dosáhli vláčné konzistence.

Přílohy
Opékané brambory
Kilogram brambor očistíme, nakrájíme na čtvrtky a necháme povařit asi 8 minut. Vodu scedíme a vložíme na pekáč potřený olejem. Brambory posypeme celým kmínem, jemně sladkou paprikou a kořením na brambory. Pekáč dáme do trouby na půl hodiny na 200 stupňů.

Rýže
Propláchneme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku rýže a nasypeme ji na zpěněnou cibulku. Zalijeme 3 hrnky vody, přidáme půl cibule a necháme deset minut vařit. Vypneme a necháme půlhodinku odpočinout.

Zelenina
V osolené vodě povaříme celé malé mrkvičky a fazolové lusky. Přidáme rajčata a okurky.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sumperska-nadivana-kruti-duchna

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− dva = 4


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.