reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jesenické borůvkové tajemství

  • 2 čtvrtlitrové hrnky hrubé mouky
  • 2 celá vejce
  • špetku soli
  • droždí
  • mléko (množství dle hustoty těsta)
  • borůvky
  • krabičkový jemný tvaroh
  • rozpuštěné máslo
  • práškový cukr

Nejdříve připravíme kvásek. Asi 2 dkg kvasnic vložíme do teplého mléka se 2 lžičkami cukru. Necháme kvásek vzejít asi 15 minut na teplém místě. Do velké mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme vejce, kvásek, osolíme a zalijeme mlékem tak, aby těsto nebylo příliš řídké, spíše hustší. Vše zamícháme, těsto zpracujeme a necháme na teplém místě vykynout pod utěrkou cca hodinu. Potom lžící ukrajujeme a tvoříme kulaté knedlíky. Necháme je na stole alespoň čtvrt hodiny kynout, pak je dáme do vařící vody. Vaříme 8 minut.

Zkontrolujeme, zda jsou uvnitř uvařené. Pokud ne, maximálně 2 minuty dovaříme. Rychle vyndáme z hrnce na přichystaný talíř a 2 vidličkami úplně roztrhneme a rozevřeme, aby vyprchala pára. Před podáváním na pařáku opět ohřejeme. Na talíři na knedlík nalijeme rozvařené borůvky, do kterých jsme přidali tolik cukru, aby byly sladké. Na borůvky dáme dostatek měkkého tvarohu, posypeme cukrem a polijeme horkým máslem.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jesenicke-boruvkove-tajemstvi

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.