reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šunka od kosti s domácími houstičkami

  • sůl 1 lžička
  • cukr 1 špetka
  • polohrubá mouka 250 g
  • vejce 1 g
  • mléko 250 ml
  • hladká mouka 250 g
  • šlehačka 125 ml
  • sušené droždí (nebo kostka čerstvého) 7 g

Připravíme klasické těsto a necháme vykynout. Upleteme deset housek, které pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo hrubou solí. Okmínujeme dle chuti. Dáme péct do předehřáté trouby.

Po upečení ještě horké žemle pomažeme sádlem nebo olejem. Podáváme s máslem a dobrou šunkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zrava-buchta [on-line 5.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.