4 porce
- 8 plátků šunky od kosti
- 300 g žervé
- čerstvý křen
- sůl
- 200 ml smetany ke šlehání
- pažitka
- řeřicha
Žervé společně s čerstvě nastrouhaným křenem, citronovou šťávou a solí rozetřeme na jemnou fáš. Nemáme-li čerstvý křen jako se stalo v našem případě (oběhali jsme snad 10 obchodů, několik stánků i soukromníků a křen se v čase natáčení skutečně nepodařilo sehnat), použijeme smetanový křen ze skleničky, který je již ochucený.
Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé.
Pěnu plníme do šunkového kornoutku a upravíme na talíř. Doplníme listy salátu s dresinkem, posypeme pažitkou nebo řeřichou. Podáváme s tousty nebo banketkami (malé rohlíčky).
Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=799
Poslední tip, trik či komentář