reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šunka od kosti s křenovou pěnou

4 porce

  • 8 plátků šunky od kosti
  • 300 g žervé
  • čerstvý křen
  • sůl
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • pažitka
  • řeřicha

Žervé společně s čerstvě nastrouhaným křenem, citronovou šťávou a solí rozetřeme na jemnou fáš. Nemáme-li čerstvý křen jako se stalo v našem případě (oběhali jsme snad 10 obchodů, několik stánků i soukromníků a křen se v čase natáčení skutečně nepodařilo sehnat), použijeme smetanový křen ze skleničky, který je již ochucený.

Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé.

Pěnu plníme do šunkového kornoutku a upravíme na talíř. Doplníme listy salátu s dresinkem, posypeme pažitkou nebo řeřichou. Podáváme s tousty nebo banketkami (malé rohlíčky).

Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=799

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.