- máslo 40 g
- rukola 1 balení
- šunka
- jarní cibulka
- sladká paprika 1 lžička
- brynza 150 g
- zelená paprika
- 2 žloutky z natvrdo uvařených vajec
- bageta velká (nebo pět malých)
Utřeme brynzu se změklým máslem a žloutky, do směsi přidáme drobně nakrájenou jarní cibulku a zelenou papriku, zamícháme, přidáme lžičku červené papriky.
Směsí potřeme plátky šunky, stočíme do rolky a dáme do lednice. Pomůžeme si fólií nebo alobalem. Po ztuhnutí krájíme na centimetrové plátky a klademe na rozprostřenou čerstvou rukolu.
Podáváme s bagetou nakrájenou na plátky nebo s bagetkou pro každého.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sunkove-platky-s-brynzou [on-line 23.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář