reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sushi –Maki, Nigiri

Suroviny

  • mango 1 ks
  • rýže na sushi 500 g
  • rýžový ocet 1 lžíce
  • cukr 2 lžíce
  • wasabi
  • sójová omáčka
  • sůl 1 lžička
  • čerstvý losos 200 g
  • růžový nakládaný zázvor
  • salátová okurka 1 ks
  • řasy Nori 5 ks

Sushi rýži 6–7x propláchneme, na jeden hrnek dáme 2 hrnky vody a přivedeme k varu. 2 minuty vaříme zprudka a dalších 20minut pozvolna, neodklápíme poklici. Když je rýže hotová, přendáme ji do dřevěné nebo skleně nádoby.

Připravíme si zálivku Sushi-Su: rýžový ocet, cukr a sůl promícháme a zálivkou rovnoměrně polijeme rýži. Rýži přirozeně vychladíme, nedáváme do lednice. Veškeré další suroviny (losos, mango, okurka) nakrájíme na tenké nudličky.

Maki – na jutovou podložku položíme řasu Nori, na kterou rovnoměrně dáme rýži a doprostřed kousek lososa, okurky nebo manga, zarolujeme.

Nigiri – vytvarujeme si z rýže váleček. Lososa potřeme pastou Wasabi, přidáme váleček rýže a jemně stlačíme prstem.

Zdroj: Sushi –Maki, Nigiri; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sushi-maki-nigiri  [On-line 23.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.