reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sushi, švestkové víno

Ingredience

  • rýže na sushi 1 dávka
  • křen wasabi dle chuti a potřeby 1 dávka
  • sójová omáčka dle chuti potřeby 1 dávka
  • řasa nori dle potřeby 1 dávka
  • losos 50 g
  • několik surimi tyčinek 5 kusů
  • naložené mušle 1 konzerva
  • avokádo 1 kus
  • okurka 1 kus
  • rýžový ocet 1 dávka
  • cukr a sůl 1 dávka
  • naložený zázvor 1 sáček

Rýži uvaříme dle návodu, po uvaření přidáme rýžový ocet a rychle zchladíme. Kdo chce, může přidat trochu cukru a soli. Řasu změkčíme pod vlhkou utěrkou a naneseme vrstvu rýže. Na rýži klademe požadovanou náplň v tenkém proužku. Ryby a korýše můžeme zkombinovat s proužky lahůdkové cibulky nebo jen z avokáda a okurky udělat vegetariánské sushi. Následně zabalíme pomocí rohože do rolky, kterou nakrájíme ostrým nožem na šest stejných porcí. Podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi, sójovou omáčkou a švestkovým vínem, jíme hůlkami.

Zdroj: Sushi, švestkové víno; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sushi-svestkove-vino [On-line 06.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.