Ingredience
- rýže na sushi 1 dávka
- křen wasabi dle chuti a potřeby 1 dávka
- sójová omáčka dle chuti potřeby 1 dávka
- řasa nori dle potřeby 1 dávka
- losos 50 g
- několik surimi tyčinek 5 kusů
- naložené mušle 1 konzerva
- avokádo 1 kus
- okurka 1 kus
- rýžový ocet 1 dávka
- cukr a sůl 1 dávka
- naložený zázvor 1 sáček
Rýži uvaříme dle návodu, po uvaření přidáme rýžový ocet a rychle zchladíme. Kdo chce, může přidat trochu cukru a soli. Řasu změkčíme pod vlhkou utěrkou a naneseme vrstvu rýže. Na rýži klademe požadovanou náplň v tenkém proužku. Ryby a korýše můžeme zkombinovat s proužky lahůdkové cibulky nebo jen z avokáda a okurky udělat vegetariánské sushi. Následně zabalíme pomocí rohože do rolky, kterou nakrájíme ostrým nožem na šest stejných porcí. Podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi, sójovou omáčkou a švestkovým vínem, jíme hůlkami.
Zdroj: Sushi, švestkové víno; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sushi-svestkove-vino [On-line 06.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář