- 6 hrstí nakrájené housky
5 vajec
150 g másla
100 g uzené slaniny
3 šalotky
hrst sušených hub
100 g drůbežích jater
100 g šunky
100 g vařeného masa
1/2 svazku petrželky
muškátový květ
sůl
pepř
Na rozškvařené slanině zpěníme šalotku, přidáme sušené houby, které jsme hodinu předem namočili do studené vody, a po chvíli i na kousky nakrájená játra. Vše orestujeme a na závěr přidáme kousky šunky a masa, které jsme obrali z ořezků z polévky. Dochutíme muškátem, solí a pepřem a necháme zchladnout. Poté přisypeme nasekanou petržel a celou směs vmícháme do mísy k housce, kterou jsme předtím spojili s vyšlehanými žloutky s máslem. Na závěr zlehčíme bílkových sněhem a ze vzniklé směsi tvarujeme knedlíky, které vaříme asi 15 minut. A pokud je zabalíme do kvalitní potravinářské fólie či alobalu, budou mít krásný tvar a nerozvaří se.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/176-svatecni-knedlik/
Poslední tip, trik či komentář