reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sváteční knedlík

  • 6 hrstí nakrájené housky
    5 vajec
    150 g másla
    100 g uzené slaniny
    3 šalotky
    hrst sušených hub
    100 g drůbežích jater
    100 g šunky
    100 g vařeného masa
    1/2 svazku petrželky
    muškátový květ
    sůl
    pepř

Na rozškvařené slanině zpěníme šalotku, přidáme sušené houby, které jsme hodinu předem namočili do studené vody, a po chvíli i na kousky nakrájená játra. Vše orestujeme a na závěr přidáme kousky šunky a masa, které jsme obrali z ořezků z polévky. Dochutíme muškátem, solí a pepřem a necháme zchladnout. Poté přisypeme nasekanou petržel a celou směs vmícháme do mísy k housce, kterou jsme předtím spojili s vyšlehanými žloutky s máslem. Na závěr zlehčíme bílkových sněhem a ze vzniklé směsi tvarujeme knedlíky, které vaříme asi 15 minut. A pokud je zabalíme do kvalitní potravinářské fólie či alobalu, budou mít krásný tvar a nerozvaří se.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/176-svatecni-knedlik/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.