Suroviny:
- telecí maso
- hrachové lusky
- špek
- mrkev
- fáš z telecího ořezu – maso, smetana, bílý pepř, sůl
- olej
- sůl, pepř
- tymián
- máslo
- cukr
- bramborová kaše
Maso prořízneme na plát, rozklepeme, osolíme, natřeme fáší, přidáme proužky mrkve a slaniny, zarolujeme a osolíme navrch. Vložíme na máslo do pekáče, přidáme tymián a zbylou mrkev. Pečeme v troubě na 240°C, po 15 min na 120°C do měkka, podléváme.
Na másle orestujeme lusky s cukrem a solí.
Podáváme s bramborovým pyré a lusky.
Zdroj: Sváteční telecí roláda; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 14.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář