reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ŠVESTKOVÁ ZEMLBÁBA

Suroviny:

  • toastový chléb
  • 300 ml mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 5 vajec
  • 80 g cukru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • sůl
  • 500 g švestek
  • 150 g švestkových povidel
  • práškový cukr
  • strouhanka
  • máslo

Vanilková omáčka:

  • 3 žloutky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 hrnky mléka

V míse smícháme půlky švestek s povidly. V míse rozšleháme 5 vajec, mléko, smetanu a 2-3 lžíce cukru. Formu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou i po okrajích, vyložíme toasty. Nalijeme směs z mísy, pokryjeme švestkami s povidly, posypeme skořicí, pokračujeme další vrstvou. Pečeme v troubě na 180°C, pak stáhneme na 140°C na asi 45 min.
Do hrnce dáme 3 žloutky, cukr, vanilkový cukr, vanilkovou dřeň, vanilkový lusk, lžíci kukuřičného škrobu, mléko a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Nevaříme. Vyndáme lusk.
Zemlbábu zdobíme čerstvými švestkami, polijeme omáčkou a pocukrujeme.

Zdroj: ŠVESTKOVÁ ZEMLBÁBA; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 09.10.2016]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


tři × = 18


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.