reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Švestkové cihly

Ingredience:

Kynuté těsto

  • 20 g droždí
  • 120 g krupicového cukru
  • 40 g vanilkového cukru
  • 250 ml mléka
  • 40 ml rumu
  • 60 g sádla
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • ½ lžičky soli
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce na potření těsta

Náplň

  • švestky
  • krupicový cukr
  • mletý mák

Na potření po upečení

  • máslo s rumem

Droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem, přidáme rum, rozpuštěné vlažné sádlo, vejce a žloutek, sůl, zamícháme, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Zakryté utěrkou necháme asi hodinu kynout, během kynutí promísíme.

Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, každý rozválíme, naplníme rozpůlenými švestkami, posypeme cukrem a mákem, kraje potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme do tvaru cihliček. Vkládáme do pekáče vymazaného sádlem, potíráme i všechny strany buchet. Pečme ve vyhřáté troubě při 170 °C dozlatova. Po upečení ještě horké buchty potřeme přepuštěným máslem s troškou rumu.

Zdroj: Švestkové cihly; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1487-svestkove-cihly/ [On-line 29.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.