reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Ingredience pro přípravu receptu:
Ingredience na knedlíky

  • 200 g – měkký tvaroh
  • 250 g – polohrubá mouka
  • 120 ml – mléko
  • 1 kus – vejce
  • 30 g – máslo
  • 500 g – švestky
  • 1 špetka – sůl

Ingredience na ozdobení

  • rozpuštěné máslo
  • nastrouhaný tvrdý tvaroh
  • moučkový cukr na posypání

V míse smíchejte tvaroh, mouku, mléko, vejce a máslo. S pomocí vařečky vypracujte vláčné těsto.
Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Švestky omyjte, rozpulte a vypeckujte.
Z těsta oddělujte menší kousky, do kterých zabalte vždy jednu půlku švestky. Dbejte na to, aby bylo ovoce dobře obalené těstem.
Připravené knedlíky vhoďte do hrnce s vroucí vodou a občas je opatrně promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Knedlíky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu, přibližně po 5–7 minutách.
Uvařené knedlíky podávejte třeba s tvarohem, posypané moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem.

Zdroj: Švestkové knedlíky z tvarohového těsta; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/svestkove-knedliky-z-tvarohoveho-testa.html [On-line 25.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.