Ingredience pro přípravu receptu:
Ingredience na knedlíky
- 200 g – měkký tvaroh
- 250 g – polohrubá mouka
- 120 ml – mléko
- 1 kus – vejce
- 30 g – máslo
- 500 g – švestky
- 1 špetka – sůl
Ingredience na ozdobení
- rozpuštěné máslo
- nastrouhaný tvrdý tvaroh
- moučkový cukr na posypání
V míse smíchejte tvaroh, mouku, mléko, vejce a máslo. S pomocí vařečky vypracujte vláčné těsto.
Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Švestky omyjte, rozpulte a vypeckujte.
Z těsta oddělujte menší kousky, do kterých zabalte vždy jednu půlku švestky. Dbejte na to, aby bylo ovoce dobře obalené těstem.
Připravené knedlíky vhoďte do hrnce s vroucí vodou a občas je opatrně promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Knedlíky jsou hotové, jakmile vyplavou na hladinu, přibližně po 5–7 minutách.
Uvařené knedlíky podávejte třeba s tvarohem, posypané moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem.
Zdroj: Švestkové knedlíky z tvarohového těsta; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/svestkove-knedliky-z-tvarohoveho-testa.html [On-line 25.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář