reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková, houskový knedlík

Ingredience

  • vepřová kýta nebo krkovice 500 g
  • kuřecí prsní nebo stehenní řízky 500 g
  • velká mrkev 2 kusy
  • menší petržel 2 kusy
  • celer 150 g
  • větší cibule 2 kusy
  • půlka citronu 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olej (pod maso) 1 dávka
  • kus másla (pod zeleninu) 1 dávka

nálev:

  • voda 300 ml
  • masox 1 kus
  • nové koření 3 kuličky
  • pepř 5 kuliček
  • bobkový list 1 kus
  • majoránka 1 špetka
  • kmín 1 špetka
  • smetana 250 ml
  • šlehačka 250 ml
  • domácí houskový knedlík:
  • polohrubá mouka 1500 g
  • vejce 2 kusy
  • mléko 750 ml
  • sušené droždí 70 g
  • jeden a půl rohlíku 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Vepřové a drůbeží maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, naložíme na 24 hodin do bílého jogurtu.

2. Zeleninu nakrouháme a na tuku – nejlépe na másle – osmahneme. Ingredience na nálev dáme do kastrolu a necháme přejít varem, nalejeme na osmahnutou zeleninu a krátce podusíme. Poté vyndáme bobkový list a vše umixujeme. Přidáme 250 ml smetany a 250 ml šlehačky a dochutíme citronovou šťávou.

3. Na knedlíky si v teplém mléce necháme vzkypět droždí, poté dáme do mísy veškeré ingredience a vypracujeme, aby se těsto nelepilo. Dáme kynout. Po vykynutí uděláme dvě šišky a necháme je uvařit dvacet minut nad párou.

4. Těsně před porcováním knedlíků naložené maso lehce zbavíme jogurtu a zprudka usmažíme po obou stranách na oleji a podáváme s knedlíkem a omáčkou.

Zdroj: Svíčková, houskový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-houskovy-knedlik  [On-line 31.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.