Pro 4 osoby si připravíme:
- 800 g hovězí svíčkové
- olej
- 200 g husí paštiky (nemusí být)
- 300 g listového těsta
- 1 vejce
- Na houbovou nádivku:
- 30 g másla
- 1 malou cibuli
- 400 g směsi čerstvých hub
- 2 lžíce červeného vína
- 2 lžíce hladké mouky pažitka na ozdobení
Na větší pánvi necháme zesklovatět na másle kostičky cibule. Pak přisypeme očištěné pokrájené houby, přilijeme víno a dusíme asi 20 minut. Když se odpaří voda, zaprášíme moukou a mícháme do zhoustnutí.
Svíčkovou svážeme pevně nití. Na pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme ze všech stran. Pak je vyjmeme, odstraníme niť a necháme zchladnout. Vychladlou svíčkovou potřeme husí paštikou a houbovou nádivkou.
Z listového těsta vyválíme obdélník a okraje lehce potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed položíme svíčkovou a pevně ji zabalíme do těsta. Balíček položíme spojem dolů na pečicí papír a povrch lehce propíchneme vidličkou. Pak vše potřeme zbylým vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 minut, pak teplotu zmírníme na 160 °C a pečeme dalších 30 minut.
Poslední tip, trik či komentář