reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková Wellington

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 800 g hovězí svíčkové
  • olej
  • 200 g husí paštiky (nemusí být)
  • 300 g listového těsta
  • 1 vejce
  • Na houbovou nádivku:
  • 30 g másla
  • 1 malou cibuli
  • 400 g směsi čerstvých hub
  • 2 lžíce červeného vína
  • 2 lžíce hladké mouky pažitka na ozdobení

Na větší pánvi necháme zesklovatět na másle kostičky cibule. Pak přisypeme očištěné pokrájené houby, přilijeme víno a dusíme asi 20 minut. Když se odpaří voda, zaprášíme moukou a mícháme do zhoustnutí.
Svíčkovou svážeme pevně nití. Na pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme ze všech stran. Pak je vyjmeme, odstraníme niť a necháme zchladnout. Vychladlou svíčkovou potřeme husí paštikou a houbovou nádivkou.
Z listového těsta vyválíme obdélník a okraje lehce potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed položíme svíčkovou a pevně ji zabalíme do těsta. Balíček položíme spojem dolů na pečicí papír a povrch lehce propíchneme vidličkou. Pak vše potřeme zbylým vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 minut, pak teplotu zmírníme na 160 °C a pečeme dalších 30 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.