Ingredience
- 400 g hovězí svíčkové
- 2 lžíce hořčice
- 200 g houbového pyré
- Tymián
- Rozmarýn
- 30 g másla
- 8 plátků parmské šunky
- 150 g listové těsto
- Žloutek
- Sůl
- Pepř
- Olej
Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a orestujeme na pánvi na másle s rozmarýnem. Orestované maso potřeme hořčicí.
Parmskou šunku vyskládáme na potravinářskou fólii a potřeme houbovým pyré. Tímto obalíme maso a dáme na 10 minut do lednice. Pak jej opět rozvineme, potřeme žloutkem a zabalíme do listového těsta. Povrch těsta znovu potřeme vejcem. Pečeme 35 až 40 minut na 200 stupňů.
Zdroj: Svíčková Wellington; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2406-svickova-wellington/ [On-line 21.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář