Ingredience
- 600 g telecí kýty na nudličky
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- 2 cibule
- 200 g hub (nejlépe lišky)
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 250 ml bílého vína
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1 lžíce škrobu
- 1 citron
Maso dozlatova orestujeme na másle, osolíme a opepříme. Pak na másle osmahneme cibulku, přidáme k ní lišky, orestujeme je, zaprášíme moukou, přidáme tymián, podlijeme vínem a 10 minut vaříme. Do omáčky vložíme maso, přidáme smetanu s trochou škrobu a opět 10 minut povaříme.
Zdroj: Švýcarské geschnetzeltes; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2824-svycarske-geschnetzeltes/ [On-line 06.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář