reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sýrová terina, zeleninová obloha, dresink

  • žervé 200 g
  • lučina 200 g
  • 33% smetana 1 kelímek
  • česnek 2 stroužky
  • centimetrový plátek plísňového sýra 1 plátek
  • centimetrový plátek tvrdého sýra (gouda) 1 plátek
  • pražené sekané vlašské ořechy 50 g
  • sůl 1 špetka
  • agar 7 g
  • sekané bylinky 1 hrst

 

 

Oddělíme 50 g lučiny, tu smícháme s částí sekaných ořechů a uválíme váleček dlouhý na délku formy. Z plísňového a tvrdého sýra ukrojíme hranolek 1×1 cm dlouhý na délku formy (nebo dáme dva za sebou). Sýry rozšleháme ve smetaně, přidáme česnek utřený se solí, dosolíme podle chuti, vmícháme bylinky a celou směs zahřejeme na ca 50°C. Ve sto ml vody uvaříme agar a vše smícháme se sýrovou hmotou a udržujeme teplé. Na dno formy vyložené potravinářskou folií nasypeme zbytek sekaných ořechů, zalijeme do roviny tenkou vrstvou sýrové hmoty a necháme v chladu několik minut zatuhnout (nesmí ztuhnout úplně, aby se spojilo se zbytkem). Na zatuhlou vrstvu na dně položíme souběžně hranolky sýrů a opět zalijeme, na tuto vrstvu přidáme váleček ze sýra a ořechů a dolijeme do výšky formy. Pak necháme celé vychladit. Podáváme s bílým pečivem a čerstvou zeleninou.

Zdroj: Sýrová terina, zeleninová obloha, dresink; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrova-terina [On-line 14.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.