- sýrová omáčka
opečené kousky masa
opečené kousky chleba
šunka
olivy
nakládané cibulky
datle
fíky
ořechy
hrozny
různé druhy zeleniny (brokolice, květák, mrkev aj.)
Hotovou sýrovou omáčku přelijeme do caquelonu (kaklonu) – speciální kameninové nádoby, která je neustále nahřívána malým hořákem. Pomocí speciálních vidliček pak v omáčce namáčíme kousky různých surovin. Tou tradiční je chléb, který nejdřív nakrájíme na kostky a opečeme v troubě při 180 stupních dozlatova. Mnozí však dají přednost kostkám masa, které však nejprve lehce osolíme a opečeme na oleji. Sýrová omáčka dodá báječnou chuť i šunce, olivám, nakládaným cibulkám, datlím, fíkům, ořechům nebo hroznovému vínu. Vegetariáni si taky přijdou na své. Mohou totiž použít téměř jakoukoli zeleninu. Tvrdší druhy, jako například mrkev, květák či brokolici, ovšem musí předem povařit do poloměkka.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/255-syrove-fondue/
Poslední tip, trik či komentář