reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sýrové fondue

  • sýrová omáčka
    opečené kousky masa
    opečené kousky chleba
    šunka
    olivy
    nakládané cibulky
    datle
    fíky
    ořechy
    hrozny
    různé druhy zeleniny (brokolice, květák, mrkev aj.)

Hotovou sýrovou omáčku přelijeme do caquelonu (kaklonu) – speciální kameninové nádoby, která je neustále nahřívána malým hořákem. Pomocí speciálních vidliček pak v omáčce namáčíme kousky různých surovin. Tou tradiční je chléb, který nejdřív nakrájíme na kostky a opečeme v troubě při 180 stupních dozlatova. Mnozí však dají přednost kostkám masa, které však nejprve lehce osolíme a opečeme na oleji. Sýrová omáčka dodá báječnou chuť i šunce, olivám, nakládaným cibulkám, datlím, fíkům, ořechům nebo hroznovému vínu. Vegetariáni si taky přijdou na své. Mohou totiž použít téměř jakoukoli zeleninu. Tvrdší druhy, jako například mrkev, květák či brokolici, ovšem musí předem povařit do poloměkka.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/255-syrove-fondue/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.