Ingredience pro přípravu receptu:
- 500 g – těstoviny
- 200 ml – smetana ke šlehání
- 200 ml – polotučné mléko
- 60 g – parmazán
- 250 g – čedar , můžete použít i jiný tučný sýr
- 1 špetka – sůl
Uvařte těstoviny dle návodu na obalu, aby byly „al dente“. Sceďte je a odložte stranou.
Předehřejte troubu na 200 C.
Do hrnce nalijte mléko, smetanu, špetku muškátového oříšku a přisypte 2/3 parmazánu a 2/3 čedaru. Zbytek obou sýrů si nechte na zapečení. Osolte a opepřete. Přidejte uvařené těstoviny a vše společně promíchejte. Sundejte z plamene.
Připravte si zapékací mísu a směs s těstovinami do ní přendejte. Zasypte oběma zbylými druhy sýra a pečte asi 10 minut. Povrch by měl být křupavý a upečený dozlatova.
Zdroj: Sýrové makaróny; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/syrove-makarony.html [On-line 24.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář