reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou

Suroviny
Sýrové suflé:

  • máslo 40 g
  • parmazán 50 g
  • hladká mouka 35 g
  • mléko 250 ml
  • vejce 4 ks
  • gouda nebo čedar 120 g
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Salát:

  • salát (ideálně mix listových salátů) 100 g
  • cherry rajčátka
  • vinný ocet 1 lžíce
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • olivový olej 30 ml
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Zapékací žáruvzdorné misky vymažte máslem a vysypte parmazánem. Dejte do mrazáku na 15 minut vychladit.

V kastrůlku rozpusťte máslo a zaprašte moukou. Minutu míchejte, pak vlijte za stálého míchání mléko. Míchejte a vařte 2-3 minuty do zhoustnutí.

Stáhněte ze sporáku, vmíchejte žloutky a sýr. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka vmíchejte do sýrové směsi.

Zapékací misky naplňte směsí do dvou třetin a pečte v troubě 15-20 minut, až suflé vyběhne a zezlátne.

Salát a rajčátka omyjte a usušte. V misce smíchejte vinný ocet s hořčicí a olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Listy salátu zakapejte připravenou zálivkou a podávejte se sýrovým suflé.

Zdroj: Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrove-sufle-s-parmazanovou-kurcickou  [On-line 21.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.