Suroviny
Sýrové suflé:
- máslo 40 g
- parmazán 50 g
- hladká mouka 35 g
- mléko 250 ml
- vejce 4 ks
- gouda nebo čedar 120 g
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Salát:
- salát (ideálně mix listových salátů) 100 g
- cherry rajčátka
- vinný ocet 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- olivový olej 30 ml
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Zapékací žáruvzdorné misky vymažte máslem a vysypte parmazánem. Dejte do mrazáku na 15 minut vychladit.
V kastrůlku rozpusťte máslo a zaprašte moukou. Minutu míchejte, pak vlijte za stálého míchání mléko. Míchejte a vařte 2-3 minuty do zhoustnutí.
Stáhněte ze sporáku, vmíchejte žloutky a sýr. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka vmíchejte do sýrové směsi.
Zapékací misky naplňte směsí do dvou třetin a pečte v troubě 15-20 minut, až suflé vyběhne a zezlátne.
Salát a rajčátka omyjte a usušte. V misce smíchejte vinný ocet s hořčicí a olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Listy salátu zakapejte připravenou zálivkou a podávejte se sýrovým suflé.
Zdroj: Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrove-sufle-s-parmazanovou-kurcickou [On-line 21.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář