- 2 kuličky mozzarelly
- 100 g balkánského sýra
- 2 hermelíny
- 100 g eidamu
- olivový olej
- vinný ocet
- pepř
- bazalka
- pažitka
- 1 malá bílá cibule
- listový salát
- bageta
- máslo
- bylinky
- česnek
Sýry nakrájíme na kostičky a přidáme olivový olej, vinný ocet, bylinky (bazalka, pažitka) a jednu pokrájenou cibuli. Vše smícháme a ochutíme pepřem a tzatziky kořením. Necháme pár hodin proležet v lednici, nejlépe do druhého dne. Pak směs klademe na listy ledového salátu a podáváme s čerstvě upečenou bylinkovou bagetkou. (Předpečenou bagetu podélně rozřízneme, potřeme připraveným bylinkovým máslem a dáme dopéct do trouby.)
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrovy-mls-0
Poslední tip, trik či komentář