Oštiepková pomazánka
- oštěpek 250 g
- malé cibulky (šalotky) 4 kusy
- máslo 50 g
- pepř 1 špetka
- trošku smetany 1 dávka
- drcený kmín 1 špetka
Pomazánka z ovčího sýra
- ovčí sýr 100 g
- máslo 100 g
- sladké papriky 2 lžičky
- hořčice 2 lžičky
- pivo 2 lžičky
- drcený kmín 0.5 lžičky
- jemně posekaná pažitka 1 svazek
Sýry nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ingredience dle jednotlivých pomazánek. U oštiepkové pomazánky cibulku nakrájíme na jemno. Vyšleháme jemnou hmotu, nebo necháme hrubší konzistenci. Podáváme na světlé nebo tmavé bagetce, kterou nakrájíme a necháme před natřením v troubě na roštu trošku ohřát do křupava.
Zdroj: Crème de caramel se šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-de-caramel [On-line 8.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář