- 4 plátky vykostěných kuřecích prsíček
- 40 dkg kuřecích jater
- saturejka
- pepř
- petrželová nať
- 2 dl suchého bílého vína (např. „Balaton környéki Szürkebarát“)
Jarní příloha:
- 1 menší květák
- 1 menší brokolice
- 2 mrkve
- 1 středně velký lilek
Salát:
- 1 svazeček ředkviček
- 1 salátová okurka
- 1 nová cibule
Rozpálíme malé množství oleje a osmažíme játra. Zatímco se játra smaží, připravíme si přílohu. Mrkev nakrájíme na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžičky a lilek nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu, kromě lilku, svaříme ve vodě. Nemusíme ji dlouho vařit, stačí ji pouze nechat projít varem. Potom už všechnu zeleninu, i s lilkem, podusíme na másle.
Až budou játra téměř hotová, ochutíme je pepřem, petrželovou natí a saturejkou.
Kuřecí prsíčka rozkrojíme, osolíme a naplníme játry. Plátky masa složíme a stočíme. Závitky můžeme propíchnout párátkem. Na tuku, který zůstal po osmažení jater, závitky osmažíme a dolijeme trošku oleje, aby se maso nepřipálilo. Podusíme na bílém víně.
Salát připravíme z čerstvé zeleniny.
Nakrájíme na malé kousky ředkvičky, salátovou okurku a cibuli. Osolíme a okořeníme rozmarýnem a saturejkou. Zakapeme několika kapkami oleje, ve kterém jsme smažili maso. Hotový pokrm naservírujeme na talíř, maso, zeleninu a salát hezky vedle sebe.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3532
Poslední tip, trik či komentář