reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Szigligetská kuřecí prsíčka

  • 4 plátky vykostěných kuřecích prsíček
  • 40 dkg kuřecích jater
  • saturejka
  • pepř
  • petrželová nať
  • 2 dl suchého bílého vína (např. „Balaton környéki Szürkebarát“)

Jarní příloha:

  • 1 menší květák
  • 1 menší brokolice
  • 2 mrkve
  • 1 středně velký lilek

Salát:

  • 1 svazeček ředkviček
  • 1 salátová okurka
  • 1 nová cibule

Rozpálíme malé množství oleje a osmažíme játra. Zatímco se játra smaží, připravíme si přílohu. Mrkev nakrájíme na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžičky a lilek nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu, kromě lilku, svaříme ve vodě. Nemusíme ji dlouho vařit, stačí ji pouze nechat projít varem. Potom už všechnu zeleninu, i s lilkem, podusíme na másle.

Až budou játra téměř hotová, ochutíme je pepřem, petrželovou natí a saturejkou.

Kuřecí prsíčka rozkrojíme, osolíme a naplníme játry. Plátky masa složíme a stočíme. Závitky můžeme propíchnout párátkem. Na tuku, který zůstal po osmažení jater, závitky osmažíme a dolijeme trošku oleje, aby se maso nepřipálilo. Podusíme na bílém víně.

Salát připravíme z čerstvé zeleniny.

Nakrájíme na malé kousky ředkvičky, salátovou okurku a cibuli. Osolíme a okořeníme rozmarýnem a saturejkou. Zakapeme několika kapkami oleje, ve kterém jsme smažili maso. Hotový pokrm naservírujeme na talíř, maso, zeleninu a salát hezky vedle sebe.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3532

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.