reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tafelspitz s křenovým dipem a bramborami

Potřebujeme:

  • 1 kg hovězí špičky – tafelspitz,
  • ½ celeru,
  • 1 rajče,
  • 2 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 petržel,
  • 2 bobkové listy,
  • celý pepř, sůl

Neoloupanou cibuli překrojíme a na sucho opečeme. Zeleninu oloupeme a překrájíme na menší kousky a zalijeme 1 l vody. Přidáme opečenou cibuli, překrojené rajče, česnek, bobkový list, pepř a sůl. Nakonec vložíme celou špičku tak, aby byla ponořená. Vaříme v tlakovém hrnci, případně v normálním hrnci pozvolna 2,5 hodiny.

Bujónové brambory:

  • mrkev,
  • celer,
  • plochou petržel,
  • brambory,
  • 1 lžíci másla

Zeleninu a brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vývaru z masa.

Uvařené maso nakrájíme, přilijeme vývar, přidáme bujonové brambory a vedle do mističky dáme křenový dip.

Křenový dip:

  • 5 toastů,
  • vývar,
  • 3 cm křenu,
  • ocet,
  • hrst pažitky,
  • sůl, cukr

Toasty ořežeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem a mícháme, až zkrémovatí. Přidáme čerstvý křen, nakrájenou pažitku a ochutíme solí, cukrem a octem.

Zdroj: Tafelspitz s křenovým dipem a bramborami; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/tafelspitz-s-krenovym-dipem-a-bramborami.html [On-line 03.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.