reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tafelspitz

Potřebujeme:

  • ½ kg hovězí květové špičky
  • ½ kg kližky nebo hovězího žebra
  • ½ kg morkových kostí
  • 1 cibuli
  • ½ kg kořenové zeleniny
  • ½ pórku
  • bobkový list
  • 15 kuliček černého pepře
  • sůl
  • petrželku na ozdobu

Do studené okořeněné a osolené vody dejte žebro (nebo kližku) a morkové kosti. Když se voda zahřeje do varu, přidejte květovou špičku a zvolna vařte 90 minut.

Na pánvi si zvlášť opečte dohněda 2 poloviny rozkrojené neloupané cibule. Tu pak vhoďte do hrnce k masu.
25 minut před koncem přidejte do hrnce očištěnou kořenovou zeleninu a půl pórku. Vývar sceďte, maso schovejte, zeleninu kromě mrkve odložte. Mrkev nakrájejte na kolečka, kližku na plátky a vraťte ji zpět do horkého vývaru.

Zdroj: Tafelspitz; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/tafelspitz-podle-videnske-receptury.html: [On-line 24.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.