- panenský olivový olej
- česnek
- malé sépie (3−6 cm dlouhé)
- olihně
- krevety
- zeleninová pasta (z cibule, paprik, rajčat, česneku)
- rybí vývar
- kulatozrnná rýže
- plátek lososa
Trochu olivového oleje zahřejeme a lehce na něm osmahneme 4 stroužky česneku vcelku, přidáme malé sépie, olihně, krevety, opečeme. Potom vyjmeme krevety a sépie v pánvi rozmačkáme, vyteče z nich „inkoust“, který směs obarví, vmícháme zeleninovou pastu (dlouho dušená/pečená pasta z uvedené zeleniny, přepasírovaná), vložíme rýži na rizoto, asi 8 lžic, orestujeme, promícháme, podlijeme vodou, osolíme a vaříme, až je rýže na skus. Během vaření málo mícháme, podléváme vodou nebo rybím vývarem.
Plátky lososa opečeme, servírujeme spolu s rizotem a zdobíme krevetami, zakápneme olivovým olejem, dosolíme mořskou solí.
Zdroj: Tapas − Černá rýže s mořskými plody; ČT – Kluci v akcihttp://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1029 [On-line 9.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář