reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tartaletky s hruškami

10 kousků:
Těsto:

  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 220 g hladké mouky
  • 1 žloutek • 1/2 citronu
  • 1 balíček vanilkového cukru

Náplň:

  • 100 g meruňkové marmelády
  • 5 hrušek
  • 200 ml vody
  • 50 g cukru
  • 1/2 citronu
  • 200 g rybízu

Bílkový sníh:

  • 50 g bílků
  • tuk na formičky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lžička citrónové stavy

Ze všech přísad do těsta zpracujeme hladké těsto. Necháme ho v chladničce asi 30 minut odpočinout. Těstem vyplníme vymazané formičky a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Po upečení necháme ve formičkách krátce vychladnout a pak vyklopíme. Hrušky rozpůlíme. Každou půlku nakrojíme do vějířku a krátce povaříme ve vodě s cukrem a citrónovou šťávou. Necháme je okapat. Tartaletky vytřeme marmeládou a do každé dáme půlku hrušky. Bílky s cukrem vyšleháme na horké vodní lázni do zhoustnutí. Pak sundáme z lázně a šleháme do vychladnutí. Hotovým bílkovým krémem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a stříkáme na hrušky. Troubu hodně rozehřejeme a tartaletky krátce zapečeme, až bílkový krém zrůžoví. Necháme vychladnout a pak ozdobíme rybízem či jiným ovocem.

Příprava: 60 min

1 kousek asi 1 639 kJ/ 391 kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.