10 kousků:
Těsto:
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 220 g hladké mouky
- 1 žloutek • 1/2 citronu
- 1 balíček vanilkového cukru
Náplň:
- 100 g meruňkové marmelády
- 5 hrušek
- 200 ml vody
- 50 g cukru
- 1/2 citronu
- 200 g rybízu
Bílkový sníh:
- 50 g bílků
- tuk na formičky
- 100 g krupicového cukru
- 1 lžička citrónové stavy
Ze všech přísad do těsta zpracujeme hladké těsto. Necháme ho v chladničce asi 30 minut odpočinout. Těstem vyplníme vymazané formičky a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Po upečení necháme ve formičkách krátce vychladnout a pak vyklopíme. Hrušky rozpůlíme. Každou půlku nakrojíme do vějířku a krátce povaříme ve vodě s cukrem a citrónovou šťávou. Necháme je okapat. Tartaletky vytřeme marmeládou a do každé dáme půlku hrušky. Bílky s cukrem vyšleháme na horké vodní lázni do zhoustnutí. Pak sundáme z lázně a šleháme do vychladnutí. Hotovým bílkovým krémem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou a stříkáme na hrušky. Troubu hodně rozehřejeme a tartaletky krátce zapečeme, až bílkový krém zrůžoví. Necháme vychladnout a pak ozdobíme rybízem či jiným ovocem.
Příprava: 60 min
1 kousek asi 1 639 kJ/ 391 kcal
Poslední tip, trik či komentář