Suroviny
- listové těsto 80 g
- máslo 40 g
- jablko 1 ks
- vanilková zmrzlina 1 kopeček
- cukr krupice 50 g
- smetana 40 ml
Listové těsto rozválíme, jablka zbavíme jadřince, překrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké dvoumilimetrové plátky. Symetricky je vyskládáme na kulaté korpusy vykrájené z listového těsta (v našem případě 5), pomažeme rozpuštěným máslem a zaprášíme cukrem. Dáme péct na 190°C na asi 20 minut na plech pokrytý pečicím papírem.
Zatímco se dezert peče, připravíme si karamelovou omáčku. Rozpustíme cukr a do vzniklého karamelu přilejeme smetanu, kterou necháme zredukovat na požadovanou konzistenci. Jakmile jsou dezerty dozlatova upečené, přendáme je na talíř a servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, ozdobené karamelovou omáčkou a zaprášené moučkovým cukrem. Podáváme vlahé.
Zdroj: Tarte aux pommes; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tarte-aux-pommes [On-line 06.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář