reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tarte aux pommes

Suroviny

  • listové těsto 80 g
  • máslo 40 g
  • jablko 1 ks
  • vanilková zmrzlina 1 kopeček
  • cukr krupice 50 g
  • smetana 40 ml

Listové těsto rozválíme, jablka zbavíme jadřince, překrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké dvoumilimetrové plátky. Symetricky je vyskládáme na kulaté korpusy vykrájené z listového těsta (v našem případě 5), pomažeme rozpuštěným máslem a zaprášíme cukrem. Dáme péct na 190°C na asi 20 minut na plech pokrytý pečicím papírem.

Zatímco se dezert peče, připravíme si karamelovou omáčku. Rozpustíme cukr a do vzniklého karamelu přilejeme smetanu, kterou necháme zredukovat na požadovanou konzistenci. Jakmile jsou dezerty dozlatova upečené, přendáme je na talíř a servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, ozdobené karamelovou omáčkou a zaprášené moučkovým cukrem. Podáváme vlahé.

Zdroj: Tarte aux pommes; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tarte-aux-pommes  [On-line 06.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.