reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tarte Tatin

Suroviny

  • hladká mouka 200 g
  • máslo 100 g
  • cukr 2 lžíce
  • žloutky 2 kusy
  • studená voda 2 lžíce
  • špetka soli

Na náplň:

  • kyselá jablka 6 kusů
  • citron 1
  • cukr krupice 6 lžic
  • máslo 100 g

Jablka nakrájejte na velké měsíčky, které pokapejte citronem. Cukr s máslem dejte do pánve a udělejte karamel. Do něj poskládejte nakrájená jablka povařte.
Křehké nebo listové těsto vyválejte, naviňte na váleček a pomalu přesunujte na horkou pánev. Okraje těsta přitlačte ke stěně, aby nevytekla karamelově jablečná šťáva.
Pečte asi 25 minut, dokud těsto nemá zlatohnědou barvu. Po upečení na pánev dejte větší talíř a pak velmi opatrně koláč převraťte.

Zdroj: Tarte Tatin; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/tarte-tatin [On-line 08.04.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.