Suroviny
- hladká mouka 200 g
- máslo 100 g
- cukr 2 lžíce
- žloutky 2 kusy
- studená voda 2 lžíce
- špetka soli
Na náplň:
- kyselá jablka 6 kusů
- citron 1
- cukr krupice 6 lžic
- máslo 100 g
Jablka nakrájejte na velké měsíčky, které pokapejte citronem. Cukr s máslem dejte do pánve a udělejte karamel. Do něj poskládejte nakrájená jablka povařte.
Křehké nebo listové těsto vyválejte, naviňte na váleček a pomalu přesunujte na horkou pánev. Okraje těsta přitlačte ke stěně, aby nevytekla karamelově jablečná šťáva.
Pečte asi 25 minut, dokud těsto nemá zlatohnědou barvu. Po upečení na pánev dejte větší talíř a pak velmi opatrně koláč převraťte.
Zdroj: Tarte Tatin; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/tarte-tatin [On-line 08.04.2017]
Poslední tip, trik či komentář